miyuki weefarmbandjes
april 21, 2016 Bead Box Geen reacties

Ok, je moet er geduld voor hebben en van priegelwerk houden.. maar dan kun je zelf wel de allerleukste weefarmbandjes maken die er op dit moment te vinden zijn. Super leuk te combineren en je bent gelijk zomerproof!

Wanneer je de techniek in de vingers hebt is het helemaal niet moeilijk. Het spannen van je weefraam en het rijgen van de kralen lukt vrijwel altijd. Het vinden van een mooi patroon en de kraaltjes in de juiste kleur en volgorde aan te rijgen, kost iets meer moeite. Meer aandacht, moet ik eigelijk zeggen, want je moet je gedachte er wel bij houden. Een kraaltje op de verkeerde plaats en je patroon ziet er ineens heel anders uit.

Wat ik zelf meestal doe is het patroon uittekenen op ruitjespapier. Gebruik een ruitjesschrift van 1 cm – 1 cm. Dat werkt makkelijker. Teken eerst de omtrek van je armband, inclusief de sluiting, dan weet je hoeveel ruimte je over hebt voor het patroon. Met kleurpotloden kun je de hokjes inkleuren. Gebruik vooral in het begin niet teveel verschillende kleurtjes, 3 of 4 kleuren zijn genoeg. Begin in het midden en werk daarna het patroon uit naar de uiteinden, zo weet je zeker dat je armband symmetrisch wordt. Leg je ontwerp naast je weefraam en je hebt een duidelijk voorbeeld om mee te werken! Heb je geen inspiratie of vind je het teveel gedoe om het patroon zelf uit te tekenen, dan kun je op mijn Pinterest kijken voor voorbeelden van weefarmbandjes.

Ik organiseer ook workshops in het maken van een Miyuki weefarmbandje. Dan kom je gezellig bij mij in het atelier en maken we samen je allereerste armbandje.

Mint15, ook wel Mint Fifteen, is een sieradenmerk uit Nederland met fijne, kleurrijke sieraden, stuk voor stuk met liefde gemaakt met veel zorg, precisie en aandacht. In de webshop zijn heel veel weefarmbandjes te vinden. Neem maar eens een kijkje, al is het alleen maar voor de inspiratie 😉 www.mint15.nl

 weefarmbandjes

Mint15

miyuki weefarmbandjes

Mint15

miyuki weefarmbandjes

Mint15

Written by Monique